Back to Listing

Auto van de toekomst

Auto van de toekomst

iX Flow

Automerk BMW heeft op de Consumer Electronics Show een bijgewerkte versie van zijn elektrische iX SUV onthuld die van kleur kan veranderen van zwart naar wit om te passen bij de stemming van de bestuurder en om elektriciteit te besparen. Het concept, genaamd iX Flow, is verpakt in een soort “digitaal papier” dat ook wordt gebruikt om het scherm van de Kindle-e-reader te vormen. Dit kan in één vloeiende beweging van kleur veranderen wanneer daarom wordt gevraagd door een elektrische impuls, waardoor de bestuurder zijn auto kan afstemmen op zijn persoonlijke stijl of het weer.
digitaal programma
“Vergelijkbaar met mode of de statusadvertenties op sociale-mediakanalen, wordt het voertuig dan een uitdrukking van verschillende stemmingen en omstandigheden in het dagelijks leven”, zegt Stella Clarke, die leiding gaf aan het iX Flow-project bij BMW. Door de auto re􀄈ecterend wit te maken op zonnige dagen en warmte absorberend zwart in de kou, kan ook het energieverbruik van de elektrische auto worden verminderd, waardoor de actieradius wordt vergroot.
De iX Flow werd op CES gepresenteerd als onderdeel van een digitaal programma dat live werd gestreamd vanuit Duitsland en is volgens BMW “de eerste auto ter wereld waarvan de exterieurkleur met een druk op de knop kan worden gewijzigd”. Het digitale papier dat wordt gebruikt om de auto in te pakken, is oorspronkelijk ontwikkeld door studenten van MIT’s Media Lab en functioneert met behulp van traditionele inktpigmenten die in de grafische industrie worden gebruikt.
 

Next Post

Dimming the Sun

Copyright Korf Design.

Got It!
Back to Top